Grafsteen verwijderen

Grafsteen verwijderen

grafsteen verwijderenEen grafsteen verwijderen is nog niet zo een, twee, drie gebeurt. Hier zit meer werk in dan gedacht. Vaak bieden uitvaartcentra dit al aan op het moment dat u nog in een emotionele periode zit, waardoor u snel geneigd bent met de torenhoge prijzen akkoord te gaan. Er moet tenslotte helaas een dierbare op korte termijn bijgezet worden, en de tijd dringt. Echter, biedt Monumenti u deze service ook. Maar dan tegen de prijs die wel realistisch is, en met veel precisie en passie voor het vak.

Grafsteen verwijderen, hoe werkt het?
Na contact met Monumenti, gaat het team er voor zorgen dat de bestaande grafsteen ruim voor de uitvaart zorgvuldig verwijderd wordt. Afhankelijk van hoe lang het monument er al staat, zit hier een bepaald risico aan. Oude monumenten kunnen door weer en wind zwak zijn geworden, en niet bestand meer zijn tegen het geduw en getrek van amateuristische bedrijven die zeggen dit ook te kunnen. Monumenti heeft het materiaal en de kennis in huis om zelfs de meest oude monumenten met liefde en zorg van het graf te verwijderen. Zo heeft iedere grafsteen een betonnen fundering onder het monument. Deze fundering wordt ondiep uitgegraven. Vervolgens wordt, in het geval van een steen met een letterplaat, de letterplaat zorgvuldig verwijderd, en opgeslagen in de opslag van monumenti. In afwachting op de (optionele) bijplaatsing tekst.
Vervolgens wordt de fundering met een verdeelde druk opgetakeld, en schoongemaakt. Door het materiaal wat Monumenti tot zijn beschikking heeft, kunnen het grind, de bloemen of andere persoonlijke items gewoon blijven liggen. De fundering wordt (vaak op de begraafplaats) netjes opgeslagen en schoongemaakt. Na de bijplaatsing wordt de fundering schoongemaakt en teruggeplaatst. Later, al dan niet met bijgeplaatste tekst, wordt de letterplaat toegevoegd, en is het graf weer compleet.
Monumenti is deel van de Edengroep, en is hierdoor capabel om door het hele land het grafsteen verwijderen toe te passen.

Neem contact op met Frans Blok om een afspraak te maken, of vul het contactformulier in voor meer informatie

-